PR & Reputatie

Communicatiehond Alpha heeft contractuele afspraken over het uitlaten bij Intrium Next

Gastblogger | 20 april 2017, 11:28

Deel 2 van een rubriek over de huishonden van creatieve bureaus.

Steeds vaker kom je bij communicatiebureaus een kwispelende viervoeter tegen. Toeval? Of is hier wellicht sprake van een trend? Wat doet een hond met de sfeer en met de medewerkers?

Dit is Ontwerpbureau Initium next is gevestigd in een mooi pand op de Lange Nieuwstraat 3, aan de voet van de Domtoren. Hier werken tien creatieve mensen. Bij binnenkomst word je begroet door Alpha, een kruising herder/husky van projectleider en ontwerper Madelief Hoogenboom.

Fijn bedrijf

Voordat Madelief in dienst trad en Alpha meenam, was hond Lisa, de hond van directeur Martin Obermeijer Peters een van de vaste medewerkers. “Toen ik aan het solliciteren was zag ik hond Lisa op hun website”, vertelt Madelief. “Dat sprak mij meteen aan bij Initium next. Tijdens het eerste gesprek zei Martin uit zichzelf dat ik mijn hond mocht meenemen. Ik dacht toen: Wat een fijn bedrijf.”

Sfeer is huiselijk

Lisa heeft inmiddels een logeeradres gevonden, dus Alpha is heer en meester over het kantoor op de dagen dat de vriend van Madelief ook niet thuis is. Alpha zorgt voor een huiselijke sfeer binnen het bedrijf waar iedereen van geniet. Madelief: “De sfeer is hier toegankelijk en familiair. Dat is een verrijking van onze werkomgeving. Heel fijn.”

Even loskomen en bewegen

Eigenaar Martin Obermeijer Peters juicht de aanwezigheid van Alpha toe. “In de contracten van onze medewerkers staat dat ze verplicht om 11 en om 15:30 uur even van hun bureau af moeten, even naar buiten, beweging nemen. Ik ben ervan overtuigd dat dat heel goed is voor de gezondheid en de creativiteit. Zo’n hond die uitgelaten moet worden fungeert als een stok achter de deur. We gaan lekker aan de wandel. Dat werkt erg goed!”

Tekst en foto: Anna GrootDit artikel maakt deel uit van een serie van de Utrechtse Communicatiekring over communicatiehonden.

Eerder verscheen het verhaal van communicatiehond Nick van Sabel Communicatie

 

 

Over de auteur

Gastblogger
Adfo Groep plaatst regelmatig interessante gastblogs over het vak. Wilt u ook een vakinhoudelijke bijdrage leveren? Neem dan contact op met de redactie (redactie@adfogroep.nl) Lees meer over Gastblogger

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Lily Oliver

(13 september 2017, 12:00)
That's what we've all been waiting for! Great posting!

Useful websites:
Download videos from everywhere
- instagram video downloader: https://downagram.com/

Meer in channel PR & Reputatie

Van onze partners

Whitepapers

Blijf op de hoogte


Populaire blogs