door Jasper Mulder, redactie | 11 december 2013, 16:09 in Social
Social Mobiel Jong

Jongeren hechten helemaal niet zo aan mobiel en social

Sociale media en tablets zijn lang niet zo populair onder jongeren als de hype suggereert.

Dat blijkt uit onderzoek door Redshift Research en Bite. Ze ondervroegen 2000 Britse en Amerikaanse consumenten van 17-31 jaar. Van hen zei 43 procent geen gebruik te maken van Twitter, terwijl slechts 41 procent aangeeft  meer dan drie uur per week  op Facebook te zitten. Bovendien:  65 % van de millennials gaat nog altijd vaker via een laptop of pc  het internet op dan middels een tablet of smartphone.

Lezen boeken populair

Ook blijkt het lezen van boeken weer populair te worden. 37 procent van de respondenten vindt zichzelf een fervente lezer. Bijna twee derde van de vrouwen (61 procent) zei dat ze meer vrije tijd doorbrengt  met het lezen van boeken dan met het spelen van online games. 

De gemiddelde millennial surft 108 uur per jaar op het internet, brengt 71 uur op Twitter door en besteedt 77 uur per jaar aan het lezen van online nieuws.  Ze besteden gemiddeld 36 uur per jaar online aan showbizznieuws en roddels over beroemdheden.

Nuancering simplistisch beeld

Het onderzoek nuanceert het beeld dat in veel onderzoeken is geschetst. ‘Er zijn zo veel studies van deze generatie en veel ervan hebben een veel te simplistisch beeld geschilderd van hoe de 17-31 -jarigen zich eigenlijk gedragen’, zegt Claire Davidson van Bite. ‘Als merken deze groep niet echt leren begrijpen zullen ze ook niet in staat zijn millennials te voorzien van content en diensten die bij ze passen.  Het is tijd dat we zijn realistisch over deze generatie en wat ze online doen.’

Reacties op dit artikel (5)

Log in of registreer om reacties te posten
Avatar

John Wittmaekers

(4 maanden geleden)
www.heusmarketing.nl

Ik ben ook erg benieuwd naar het hele onderzoek. Veel onderzoeken die ik heb gelezen zeggen iets anders. Een segment van 17-31 vraagt ook om een detailanalyse. Misschien zijn er clusters te vinden hierbinnen. En hoe zit het met opleidingsniveau per sociaal medium?

Avatar

Miranda Scholsz

(4 maanden geleden)

Waar kan ik dit onderzoek vinden?

Avatar

Jasper Mulder

(4 maanden geleden)

Ik denk dat je gelijk hebt Bryan, het onderzoek gaat overigens uit van gemiddelden. Vind het wel aardig te zien dat het beeld dat zo dominant is nu wat bijgekleurd wordt. Misschien blijken die millennials ooit nog eens heel gewone mensen te zijn ;-)

Avatar

Bryan Berendsen

(4 maanden geleden)

Vooral de jongeren zullen zich niet zo bewust zijn van hetgeen waar ze mee bezig zijn op gebied van social en mobiel. Maar dit verschilt per persoon. De één geeft veel voorkeur aan het gemak van tablets etc. maar de ander geeft hier werkelijk niets om.

Daarnaast heeft deze 'hype' tijd nodig. Zodra de tablets en dergelijke gaan doorgevoerd worden in het onderwijs zullen zij zich veel meer bewust gaan worden van het sociale en mobiele tijdperk, ben ik van mening!

Verder een leuk artikel om te lezen!

Gerelateerde items Social Mobiel Jong