Mensen & Carrière

Judy op het Veld benoemd als manager communicatie bij Chemelot

Redactie | 13 april 2017, 14:04

Judy op het Veld is benoemd in de functie van Manager Communications Chemelot van Chemelot, het oude DSM-terrein in Zuid-Limburg.

De overstap is licht opmerkelijk, want in december maakte ze nog bekend als adviseur bij communicatiebureau Facet& in Voerendaal (Limburg) te gaan werken.

Dat is dus geen lang leven beschoren. Vanuit haar nieuwe rol bij Chemelot geeft Op het Veld invulling aan de centrale communicatieactiviteiten vanuit Chemelot. Leidend thema hierbij is ‘centraal waar het moet, decentraal waar het kan’. Belangrijke bouwsteen voor de verbetering van de reputatie van Chemelot is een langjarig communicatie- en positioneringsplan van Chemelot. Door de aanstelling van Op het Veld wordt verdere invulling gegeven om de Chemelot 2025 visie concreet te maken.

Onder vuur

Chemelot kwam anderhalf jaar geleden onder vuur te liggen na een grote brand op het terrein. In onderzoeksrapporten kwam er forse kritiek op de crisiscommunicatie, en werd besloten tot een forse uitbreiding van het team crisiscommunicatie. Ook moest er beter overleg en afstemming komen tussen de gemeenten rond het Chemelot-terrein, en in de Veiligheidsregio’s Limburg-Noord en de Zuid-Limburg.

Chemelot heeft als ambitie om in 2025 de meest competitieve en duurzame chemie en materialen site van Europa te zijn. Krachtig concurreren en de transitie naar duurzame processen en producten zijn daarin essentieel. Daarmee bouwt Chemelot voort op de voor Europa unieke locatie waar R&D en productie al bijna honderd jaar zeer succesvol met elkaar verbonden zijn.

KNVB en de Hema

Op het Veld heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van communicatie. Zij werkte onder andere binnen de ICT, de financiële wereld en bij verschillende communicatiebureaus. De laatste jaren was zij werkzaam als hoofd corporate communicatie bij HEMA en als manager communicatie bij de KNVB.

‘Na mijn verhuizing naar Limburg vorig jaar, ben ik erg blij en vereerd met deze kans. Een hele mooie en inhoudelijke uitdaging om de communicatie vanuit Chemelot op een hoger plan te brengen. Het is een gevarieerde en veelomvattende functie, waar ik met veel plezier en passie invulling aan ga geven', aldus Judy op het Veld.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Chemelot Judy op het Veld

Meer in channel Mensen & Carrière

Van onze partners

Blijf op de hoogte


Adfo Events

Populaire blogs