PR & Reputatie

PR-professionals hebben meer last van stress dan hun bazen

Rocco Mooij, redactie | 13 januari 2016, 12:31

Communicatievak scoort wederom hoog in top 10 meest stressvolle beroepen

Zo erg als met brandweermannen of soldaten is het niet gesteld met pr-functionarissen, maar toch moet  de gemiddelde communicatieprofessional oppassen: het vak scoort net als vorig jaar hoog in de top 200 van meest stressvolle beroepen.

Levensgevaar

Jaarlijks onderzoekt het job searchbureau CareerCast in welke baan je de meeste kans maakt gestrest te raken. Het meet daarbij zaken als: fysieke eisen, (levens)gevaar, deadlines, omgevingsfactoren, maar bijvoorbeeld ook de vraag of er voor de baan veel gereisd moet worden.

Event manager

De pr-branche scoort daarbij, net als vorig jaar, een ‘mooie’ zesde plek, vanwege het werken onder hoge druk in zogeheten ‘results-oriented fields’. De pr-man/vrouw blijft zijn baas, de business executive daarmee net een plaatsje voor.  De journalist schoort zelfs een betrekkelijk rustige achtste plek. Meest stressvolle beroep is die van soldaat, op de voet gevolgd door de brandweerman. Piloten en politieagenten staan eveneens onder grote druk, net als de event manager.

Laborant

Wie zich als pr-prof wil laten omscholen naar een wat rustiger beroep, kan het beste kiezen voor een baan als databeveiliger of gaan lesgeven aan een universiteit. Ook laboranten hebben weinig last van werkdruk, blijkt uit de top 200 van minst stressvolle beroepen die het bureau ook publiceert.

Over de auteur

Rocco Mooij
Extern adviseur voor het domein Communicatie Adfo Groep, Lees meer over Rocco Mooij

Reacties op dit artikel (0)

Meer in channel PR & Reputatie
Van onze partners
Whitepapers
Blijf op de hoogte


Adfo Events
Populaire blogs