Ad Scheepbouwer: "Let's kiss and say goodbye"

Opinie | 6 april 2011, 12:23

Ad Scheepbouwer, bestuursvoorzitter KPN, geniet vanaf vandaag van zijn pensioen. KPN is geen klein bedrijf, toch neemt hij van iedereen binnen het concern persoonlijk afscheid. Met een iets minder leuke mededeling aan het einde van de video. Behalve voor . Welke video hij kreeg is niet bekend. Een mooi staaltje interne communicatie.

Is het echt een persoonlijk boodschap? Ja echt!

Over de auteur

Reacties op dit artikel (6)

Comment author avatar
Avatar

Peep van der Molen

(7 april 2011, 15:41)
Was een erg leuke klus. Credits voor Goeroe en voor Josha bij Ultra Force. (En natuurlijk voor de topacteur ;-)
Avatar

Gerard den Es

(10 april 2011, 7:12)
Persoonsverheerlijking van een boekhouder zonder visie. Let vooral op de nauwelijks hoorbare audio aan het eind van het eerste filmpje. Daar zegt een man "Ik heb er nog niks mee kunnen doen". Kenmerkend voor de serviceverlening van KPN.
Avatar

Sanne Noordhoff

(12 april 2011, 12:18)
Echt een heel leuk afscheidsfilmpje! Grappig om daar je eigen foto en naam te zien staan. Samen met de andere creatieve/persoonlijke interne uitingen over het vertrek van Scheepbouwer zeker een sterk staaltje interne communicatie.
Avatar

pvl@rnrgroup.nl

(12 april 2011, 19:55)
Zelden zo'n goede afscheidsvideo gezien als deze! Ik kan niet beoordelen of iedereen die deze video ontvangen heeft, voorlopig 'lekker aan het werk kan blijven bij KPN'. Maar ik vind het qua idee en uitvoering perfect passen bij een technologisch hoogstaande club als KPN.
Avatar

Marion van Dam (KPN)

(14 april 2011, 20:42)
Leuk wellicht ter aanvulling dat 16.000 medewerkers hun eigen video hebben bekeken. En dat men aansluitend aan de video zelf een afscheidswoord kon richten aan Ad Scheepbouwer in een gastenboek op ons interne social media platform Connect.
Maar ook 'live' afscheidsbijeenkomsten maakten deel uit van het programma. Geste werd intern erg gewaardeerd.
Avatar

Sander Appel

(1 februari 2012, 8:15)
Ook nog even deze aanvulling:
De film werd bedacht en gemaakt door interactief bureau Qi
www.qi-ideas.com

Gerelateerde items Ad Scheepbouwer Kpn Viral