PR & Reputatie

ING genereert online het meeste bereik rondom de Gay Pride

Davy Guijt, blogger | 8 augustus 2016, 11:36

gaypride

Tijdens de Gay Pride haakten veel bedrijven in op dit evenement. Wat levert dit online op aan bereik?

Tijdens de Gay Pride heeft Buzzcapture een aantal bedrijven online gevolgd die mee hebben gevaren met de Canal Parade van afgelopen zaterdag in de Amsterdamse grachten. We keken naar het potentieel bereik wat zij hebben behaald rondom dit evenment. In dit onderzoek hebben we nieuwssites, blogs, fora en openbare social media meegenomen. De eigen uitingen van de bedrijven hebben we uitgesloten zodat het gaat om de potential earned reach van de bedrijven tijdens de Gay Pride.

Met kop en schouders

In onderstaande grafiek kunnen we zien dat ING hier met kop en schouders bovenuit steekt. De Kleur Het Leven-campagne van ING heeft veel publiciteit opgeleverd. Er is een kunstwerk gemaakt op de gevel van Carré, er hingen Kleur Het Leven-kleurplaten langs de route, pinautomaten hebben een kleurplaatachtergornd gekregen en er stond een artikel met Hein Knaapen (Chief HR Officer ING) in de Telegraaf. 

GayPride potential earned reach

ing

Nuon en PostNL eindigen op plaats 2 en 3.

Over Nuon zijn de meeste berichten gedeeld. Satiresite waar Nuon gevat op heeft gereageerd. Verder werd de campagne Roze Stroom en onderstaande post over de geaardheid goed opgepakt.

Nuon

PostNL verdient de prijs voor meeste unieke uitingen. Door brievenbussen roze te maken werden veel foto&;s gemaakt en vervolgens gedeeld op met name Instagram. Daarnaast werd ook de aankondiging voor het meevaren met de Canal Parade veel gedeeld. 

PostNL

Over de auteur

Davy Guijt
Commercial Manager at Buzzcapture Lees meer over Davy Guijt

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

Eddy

(8 augustus 2016, 19:29)
En wat heeft dat bereik nou opgeleverd aan merk effecten? Verhoogde scores op merk sympathie, verhoogde merkvoorkeur? Ben benieuwd...

Gerelateerde items Pr Gaypride Media

Meer in channel PR & Reputatie

Van onze partners

Whitepapers

Blijf op de hoogte


Populaire blogs