PR & Reputatie

#lekkersociaal 15: Payback time voor Facebook en Instagram doet weer een Snapje

Blauw Gras, blogger | 13 april 2017, 15:41

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over de gesprekken tussen Facebook en de EU, split-screen live uitzenden en meer.

Payback time

Iedereen weet dat Facebook bezig is om een all-inclusive platform te worden. Nog even en je hebt alleen Facebook nodig om je leven te regelen. Dat betekent dus ook dat anytime soon je die app om te bankieren van je telefoon kunt gooien. Facebook komt nu namelijk met een in Messenger. Waar je eerder al je matties 1-op-1 kon betalen, is Mark Zuckerberg nu aan het regelen dat je die kroegrekening van gisteravond in één keer kan fixen met alle aanwezigen. Stuur een betaalverzoek aan degenen met wie je schade geleden hebt en krijgt een notificatie zodra er is betaald. Lekker handig. 

Moet je natuurlijk wel je bankpasje gekoppeld hebben. Oh, en in de VS wonen. Want alleen daar zijn de groepsbetalingen nu nog mogelijk. Maar dat zal snel genoeg uitbreiden, denken wij.

Houdbaarheid: 24 uur

Als trouwe Instagrammer plaats je met regelmaat een shot van je eten, je omgeving, je eigen gezicht en eigenlijk alles wat maar filterwaardig is. Voor altijd kun je dan terugkijken naar dat mooie moment omdat je kiekje zichtbaar blijft op je profiel. Voor de snelle shots die iets minder memorabel zijn, heb je Instagram Stories, 24 uur na posten is alles weer verdwenen. Instagram geeft je de best of both worlds in één app! En dat trekken ze nu ook door in de . Want vanaf nu kun je je gekke selfies ook dm’en naar je Instagram buddies en dan verdwijnen ze weer na 24 uur. Je tekstberichten blijven daarentegen wel voor altijd bestaan.

Leuk hoor Instagram, maarre… Kennen we dit niet ergens van? Oh ja, Snapchat deed dit altijd al.

Pinnen maar!

Pinterest, wij houden ervan! En met ons . Yep, het visuele prikbord laat lekkere groei zien. In oktober 2016 waren dat er nog 25 miljoen minder. Deze groei komt voornamelijk uit Duitsland, Brazilië, Frankrijk en Japan. Meer gebruikers betekent natuurlijk ook meer pins, dus keep ‘m coming!

Lekker licht

Twitter is de laatste tijd hard bezig om er alles aan te doen om haar overgebleven gebruikers blij te houden. Ze doen nu weer een nieuwe poging met de introductie van . Deze versie gebruikt een stuk minder data en laadt sneller als je een langzame internetverbinding hebt. Daarnaast kun je ook een speciale data-save modus aanzetten waardoor enkel video’s en afbeeldingen die jij ook echt wilt zien, geladen worden. Twitter Lite is web-based, dus je hoeft geen app ervoor te downloaden.

Dus, zit je in de middle of nowhere zonder lekkere wifi verbinding, maar wil wel heel graag tweeten dat je daar bent, Twitter Lite is hier !

 

Samen is niet alleen

Hoewel Facebook er zelf nog geen officiële mededeling over gedaan heeft, lijkt het erop dat het platform aan het is met split-screen live uitzendingen. Dit betekent dat twee mensen tegelijkertijd Live gaan en met elkaar in gesprek kunnen gaan, binnen één beeld. Je kunt het bijna zien als een Live discussieprogramma, wat natuurlijk een hele nieuwe vorm is van Facebook Live.

Wij zijn benieuwd wat de tests gaan opleveren en of we binnenkort onze eigen duo broadcasting kunnen opzetten!

Whatsappen met Facebook

Oh my, er lijkt zowaar eenop komst tussen de EU en Facebook met betrekking tot het delen van data vanuit Whatsapp. Tot november 2016 gebruikte Facebook de Whatsapp data om advertenties in te zetten en voor vriendschapsuggesties. Daar stak de EU een stokje voor wegens privacy redenen. Maar het lijkt nu alsof de partijen er toch uit komen en Facebook weer verder mag gaan. Mits Facebook en Whatsapp duidelijkheid bieden over hoe data gebruikt en gedeeld wordt.

We gaan het wel zien. Wat wij ons vooral afvragen is, welke data gaan er gedeeld worden? Moeten we straks op onze woorden gaan letten in Whatsapp?

Dit was weer de van deze week. Je mag ‘m voor de verandering ook pinnen!

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Facebook Twitter Instagram

Meer in channel PR & Reputatie

Van onze partners

Whitepapers

Blijf op de hoogte


Populaire blogs