AIVD lanceert Dossier Spionage

Linda Hell, auteur | 23 april 2009, 9:46

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) biedt via haar website het Dossier Spionage aan.

Dit biedt een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van spionage. Ook worden tips gegeven om spionage te voorkomen en risico’s bij buitenlandse reizen te beperken.

Directe aanleiding voor de publicatie van dit dossier is het jaarverslag 2008 waarin de AIVD constateert dat Nederlanders zich nog onvoldoende bewust zijn van de risico’s van spionage en beïnvloeding door andere landen. Het jaarverslag 2008 werd dinsdag 21 april naar de Tweede Kamer gestuurd.

Nederland vormt volgens de AIVD voor veel landen een interessant doelwit vanwege de hoogwaardige technologische industrie en de aanwezigheid van grote groepen migranten. De dienst probeert door middel van briefings, persoonlijke gesprekken, folders en de website mensen alert te maken en te houden voor dit gevaar.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (4)

Comment author avatar
Avatar

Online Response Team (ORT)

(19 oktober 2010, 14:31)
De VTSPN is oneerlijk inzake veiligheid Red Hat applicaties van de Nederlandse politie. Red Hat open source is fataal voor de Nederlandse politie en overheid als het gaat om informatie veiligheid.

Als de NL politie of overheid het niet eens is met de opmerkingen van het ORT inzake de aanschaf van de Red Hat applicaties waar de NSA ( Amerikaanse inlichtingedienst) aan heeft samengewerkt kan ze reageren naar het ORT toe. Het is duidelijk dat de VTSPN de ICT van de NL politie hiermee in een gevaars zone heeft gedreven. Omdat inmiddels alle VTSPN personeel in NL het interne zwijgen hebben opgelegd gekregen, is het duidelijk dat er iets mis is. Er is niets verkeerds aan om de NL politie en overheid te waarschuwen dat de Red Hat applicaties voor de NL politie onveilig zijn.. Door de onveilige politie ICT te negeren en te doen alsof er niets aan de hand is, is volgens ons als ORT niet aceptabel. De VTSPN dient openheid te geven hierin. Omdat nu zowel burger als politie informatie gegevens kunnen uitlekken via de onveilige Red Hat applicaties. Afzender: ORT. Online Respons Team Tel: 06-31504055
Avatar

Online Response Team (ORT)

(20 oktober 2010, 10:57)
Nieuwe Red Hat applicaties voor de Nederlandse politie zijn onveilig !
******************************************************************************

De Red Hat applicaties van de nederlandse politie zijn onveilig voor informatie doeleinden. De Amerikaanse inlichtingendienst de NSA heeft samen met Red Hat aan deze applicaties gewerkt. Het is dan ook onvoorstelbaar dat de nederlandse politie ICT organisatie de VTSPN dit open source product heeft aangeschaft, en dat in een tijd dat in Nederland zoveel online spionage en ICT diefstal plaats vindt. Het VTSPN hult zich in stilzwijgen. Buitenlandse inlichtingen officieren spioneren in nederland via buitenlandse software bedrijven welke van af Nederlandse bodem werkzaam zijn.
Online Response Team. (ORT) Voor info Tel: 06-31504055.
Avatar

ORT

(28 oktober 2010, 10:55)
De AIVD had de Red Hat applicaties van de nederlandse politie eerst moeten controleren alvorens de VTSPN tot aankoop overging. Een mis aankoop van de vtspn, en een min punt voor de controle en toezicht van de AIVD hierop. De AIVD blust een bosbrand met een plantensproeier. AIVD heeft hierin te kort geschoten.
Afzender: ORT – Online Response Team. Cyber Investigaions
Tel: 06-31504055
Avatar

Bert

(8 november 2010, 19:26)
De AIVD moet zelf eens waker worden. Ze worden verkeerd geeinformeerd, en lopen andere inlichtingen diensten maar wat achter na. CIA, Mossad en M16 houden de AIVD voor de gek. Wakker worden boys.

Gerelateerde items Dossier Spionage Aivd