Mensen & Carrière

CEO Uber noemt hoogste PR-baas extreem getalenteerd ... en stuurt haar de laan uit

, redactie | 14 april 2017, 11:29

Taxi voor Rachel Whetstone!

Als je baas je de hemel in prijst, moet je voor je baan vrezen. Zeker als die baas Travis Kalanick heet en CEO van Uber is.

Aan complimenten geen gebrek in de email waarin het ontslag van Rachel Whetstone werd aangekondigd. Een natuurkracht, een buitengewoon groot talent en 'an amazing player-coach', aldus de CEO. Volgens Kalanick was de vrouw die verantwoordelijk was voor het communicatiebeleid van het veelbesproken Uber haar tijd ver vooruit waar het ging om de veranderingen die Uber moest maken 'om het toekomstige succes van de firma te kunnen blijven garanderen'.

Beruchte video

Neemt niet weg dat Whetstone Ubers aanhoudende reputatiecrises van de afgelopen twee jaar onder haar bewind, nauwelijks de baas leek.  Met als dieptepunt de beruchte video waarin Kalanick in woede ontstak tegen een van zijn 'werknemers'.  En dat voor een vrouw die onder werkte voor Google  en David Cameron. Volgens Recode vertrok Whetstone vrijwillig en geheel uit eigener beweging. Whetstone was na tien jaar Google en twee jaar Uber uitgeput. Geen trek in nog meer drama, aldus Recode. Naar nu vaststaat wordt Whetstone opgevolgd door next in line Jill Hazelbaker.

Over de auteur

Extern adviseur voor het domein Communicatie Adfo Groep, Lees meer over

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel Mensen & Carrière

Van onze partners

Whitepapers

Blijf op de hoogte


Adfo Events

Populaire blogs