CommunicatiePoll stemmers: ‘Online reputatiespecialisten besparen veel tijd’

Linda Hell, auteur | 20 augustus 2007, 12:48

Communicatieprofessionals besparen zich veel tijd door hun online imago te laten behoeden door bureaus, die zijn gespecialiseerd in online reputatiemanagement. Dat vindt althans het merendeel (57 pct) van de Communicatie Poll stemmers naar aanleiding van de stelling van afgelopen week over het inschakelen van experts in online reputatiemanagement. Niet nodig want ik kan zelf eventuele imagoschade wel herstellen, vond daarentegen 37% van de stemmers. Een minderheid van 7 procent maakt het niets uit wat er op het web verschijnt.

Aanleiding voor de stelling van deze week is de crisis waar de Chinese speelgoedfabrikanten mee kampen naar aanleiding van de mega product recall van de Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, die onder meer oordeelde dat de gebruikte verf te veel lood bevat. De regering maakt zich zorgen voor het imago van het 'Made in China'-label en is nu bezig met een charmeoffensief met betrekking tot de veiligheid van voedsel en andere producten. In een vrijdag uitgegeven rapport schrijft de Chinese regering dat het land hard heeft gewerkt om de voedselveiligheid te verbeteren, maar dat het tijd nodig heeft om volledig te voldoen aan de westerse norm. China is tenslotte nog een land in ontwikkeling, aldus Peking.
De stelling luidt ‘Een charmeoffensief behoedt de Chinese speelgoedbranche voor meer verlies’. Wat vindt u? Stem mee via de poll in de rechterkolom.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Communicatie Poll Online Reputatieschade Reputatiemanagement