PR & Reputatie

Gemeente Losser speelt Whatsapp-spel met beschroomde bewoners

Redactie | 11 september 2017, 12:58

Gemeente Losser gaat in samenwerking met de politie het spel 'Vang de boef in de wijk' spelen. Bewoners worden uitgedaagd om deel te nemen aan het spel door met behulp van de Buurtpreventie Whatsapp-groepen een boef te vangen. De politie bootst verdachte situaties na om de bewoners op het juiste spoor te zeten. 

Boef vinden met aanwijzingen

Bewoners kunnen zowel vanuit huis als op straat meespelen. De bedoeling is dat ze met behulp van de Buurtpreventie Whatsapp-groepen de boef vangen. Onder andere kentekens van verdachte voertuigen, signalement van verdachte personen en inbraakgevoelige situaties mogen gemeld worden. Door de boef aan te spreken kunnen bewoners een voucher ontvangen, waarmee ze een prijs kunnen winnen. Ook de bewoners die tijdens het spel de beste informatie hebben doorgegeven maken een kans op prijzen. Deze worden uitgereikt door burgemeester Jean Paul Gebben.

Schroom om meldingen te maken

In gesprekken met inwoners van Losser komt bij de gemeente regelmatig naar voren dat zij schroom hebben om verdachte situaties te melden bij de politie of deze niet herkennen, zo meldt de gemeente.  'Het spel Vang de boef in de wijk maakt bewoners op een leuke manier bewust van verdachte situaties en geeft hen de gelegenheid te oefenen met het signaleren en melden van verdachte situaties.' Op dit moment zijn er zo'n 1025 bewoners in gemeente Losser die deelnemen aan de Whatsappgroepen.

Door Sjoerd Hartholt, Binnenlands Bestuur

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel PR & Reputatie

Van onze partners

Whitepapers

Blijf op de hoogte


Adfo Events

Populaire blogs