PR & Reputatie

Hoofd persvoorlichting KNVB heeft een slotje op zijn Twitter-account gezet

Redactie | 10 juli 2017, 12:02

Plus POLL: woordvoerders die zich afschermen op Twitter maken zich belachelijk

Zo af en toe kom je ze tegen, en meestal leidt het tot verbaasde reacties: woordvoerders die wel op Twitter zitten, maar met een afgeschermd account. 

Ook het hoofd persvoorlichting KNVB Chris van Nijnatten heeft klaarblijkelijk liever niet dat zijn tweets openbaar zijn, en heeft een slotje op zijn account gezet.

Hij kreeg er de lachers mee op zijn hand, en dan vooral onder Vitesse-supporters, die een strijdje met de KNVB voeren over de Johan Cruijff Schaal, de wedstrijd tussen de landskampioen en bekerwinnaar. Vitesse-supporters boycotten de wedstrijd, omdat ze slechts 1200 kaarten toegewezen kregen.

Op Twitter zochten ze contact met Nijnatten, tevergeefs: 

 

 

 

Het slotje op het account is toch wel opmerkelijk, want het gaat niet zozeer om een privé-account. Van Nijnatten afficheert zich er direct als coördinator persvoorlichting van de KNVB.

De reden voor het slotje op het account (sinds mei 2015 geregistreerd ) laat zich lastig raden. Misschien heeft het te maken met de choas bij de voetbalbond, onder meer rondom Hans van Breukelen en diens dramatische persconferentie bij zijn afscheid.

Uiteraard benaderden we Van Nijnatten, vrijdag per Twitter, maar hij heeft nog geen antwoord gegeven.

POLL

Intussen blijft de vraag of het voor een woordvoerder uberhaupt slim is wel op het openbare Twitter te gaan met een niet-openbaar account. Daarom de vraag:

Woordvoerders met een afgeschermd Twitter-account maken zich belachelijk

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Jacques Happe

(10 juli 2017, 14:30)
Ik vind het onbegrijpelijk dat een man op die positie geen openheid betracht en daarmee onbereikbaar is voor de media. Als je niet wilt twitteren, verwijder dan je account en blijf weg van Twitter. En anders blijf je er op en ben je aanspreekbaar op je daden. Het hoort bij de functie!

Gerelateerde items Twitter Woordvoerders

Meer in channel PR & Reputatie

Van onze partners

Whitepapers

Blijf op de hoogte


Adfo Events

Populaire blogs