PR & Reputatie

Meesterkok Rudolph van Veen laat mensen zien hoe je met minder zout toch lekker kookt

Redactie | 13 juni 2017, 10:59

Hij doet dat als ambassadeur van de Nierstichting

De Nierstichting heeft een nieuwe ambassadeur: Rudolph van Veen. De meesterkok wil minder zout koken bereikbaar maken voor iedereen. Samen met de Nierstichting laat hij mensen ervaren hoe smakelijk het kan zijn om minder zout te eten.

Rudolph van Veen: ‘Mensen motiveren en samen iets nieuws creëren, daar word ik heel gelukkig van. Als ambassadeur van de Nierstichting wil ik iedereen uitdagen met mij mee te experimenteren en zichzelf te overstijgen.’

Ongezouten waarheid

De hoeveelheid zout die Nederlanders dagelijks binnenkrijgen, ligt ruim boven de aanbevolen maximale hoeveelheid van 6 gram zout per dag. Te veel zout verhoogt de bloeddruk en kan nierschade veroorzaken.

Bevlogen

De Nierstichting is blij met de nieuwe ambassadeur. ‘Rudolphs bevlogenheid bereikt een groot publiek en geeft veel energie om mensen te inspireren zoutbewust te genieten van het leven. En hij sluit goed aan op de passie voor leven waarmee de Nierstichting zich inzet om nierschade te voorkomen,’ aldus Tom Oostrom, directeur Nierstichting.

S.V.H. Meesterkok

Rudolph van Veen is de enige Nederlander die zowel de titel draagt van S.V.H. Meesterkok, de hoogste graad van vakbekwaamheid die een kok in Nederland kan halen, als die van Meesterpatissier. Hij heeft vele internationale prijzen bij elkaar gekookt en gebakken. Sinds 2000 treedt hij regelmatig op in tv-programma’s.

Foodfirst Network

Binnenkort kookt Van Veen ook op FoodFirst Network, een nieuw online communicatieplatform over lekker én goed eten, dat op 16 oktober wordt gelanceerd. Artsen bepalen daar samen met koks en beweeg-experts het menu.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Nierstichting Rudolph van Veen Zout

Meer in channel PR & Reputatie

Van onze partners

Whitepapers

Blijf op de hoogte


Adfo Events

Populaire blogs