Mensen & Carrière

Mirjam Otten verlaat Amsterdam en wordt nieuwe directeur Communicatie politie

, redactie | 28 november 2016, 22:08

Mirjam Otten is door ​Korpschef Erik Akerboom benoemd tot directeur Communicatie van de Nederlandse politie. Zij treedt per 1 januari 2017 in dienst. Momenteel is Otten directeur Communicatie bij de gemeente Amsterdam, een functie die zij sinds 2009 vervult.

Steun kopen

Erik Akerboom is opgetogen dat deze belangrijke functie voor het korps weer wordt vervuld. De vorige directeur communicatie Eric Stolwijk nam 1 januari dit jaar afscheid van de politie. Hij besloot hiertoe onder meer vanwege het vertrek van toenmalig korpschef Gerard Bouman, die nu onderwerp is van onderzoek vanwege zijn rol bij besluiten van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie. 

Het vermoeden bestaat dat Bouman met veel geld de steun van de COR heeft gekocht. 

Baat bij ervaring

Voor Otten de taak om de politie door een lastige periode heen te loodsen. Korpschef Akerboom stelt in een persverklaring dat de politie een &;transparante organisatie wil zijn die midden in de samenleving staat&;. &;Ook intern is communiceren een wezenlijke factor voor een grote werkgever als ons korps&;, zegt Akerboom: &;Dan heeft de politie baat bij een ervaren en betrokken directeur Communicatie met visie.&;

Zware opgaves

In Amsterdam heeft Mirjam Otten van nabij ondervonden wat er allemaal op de politie afkomt: ‘Van grote calamiteiten en incidenten tot de jaarlijkse planning- en controlcyclus en alles wat er tussenin zit. Zware opgaves waarbij kleine dingen heel snel mis kunnen gaan en de politie flinke risico’s beheersbaar houdt door goede voorbereiding en een professionele inzet.&;

Loopbaan Otten

Mirjam Otten begon haar loopbaan in 1988 bij het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. In 1994 trad Mirjam aan als voorlichter bij de gemeente Amsterdam. Twee jaar later ging zij aan de slag als woordvoerder van de burgemeester en het college van B&W in de hoofdstad. 

Over de auteur

Journalist voor CommunicatieOnline, MarketingOnline, Adformatie.nl en de bijbehorende magazines. Lees meer over

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Mirjam Otten Nationale Politie

Meer in channel Mensen & Carrière

Van onze partners

Whitepapers

Blijf op de hoogte


Adfo Events

Populaire blogs