Mensen & Carrière

Omstreden ex-topman Kevin Roberts heeft een nieuwe baan

Redactie | 10 januari 2017, 16:46

Voormalig voorzitter bij Saatchi & Saatchi keert terug in de pr-wereld na controversiële uitspraken

Kevin Roberts is benoemd tot voorzitter van pr-bedrijf Beattie Communications. De voormalig topman van bureau Saatchi & Saatchi werd in augustus ontslagen om zijn controversiële .

Nieuwe rol

In zijn nieuwe rol als voorzitter wordt hij coach van het senior team. Hij moet Beattie en zustermerk Only Marketing internationaal helpen groeien.

Laurna Woods, chief executive Beattie Group: ‘We zijn verheugd dat we een van ’s werelds meest inspirerende zakelijke denkers ons helpt groeien in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Australië en Azië.’

Kritiek

Roberts kreeg veel kritiek na een interview in Business Insider, waarin hij zich uitsprak over de seksediscussie in de branche. ‘Die fucking discussie is al lang voorbij. Ik besteed hier nooit tijd aan bij mijn bureaus. In andere branches is het veel erger gesteld met de seksediversiteit.&; Ook zei hij dat vrouwen &;het prima vinden om niet aan de top te komen van het bedrijfsleven, omdat ze daar de ambitie niet voor hebben&;. Publicis Groupe, de holding waar Saatchi & Saatchi onderdeel van uitmaakt, vroeg Roberts met verlof te gaan. De Brit zou per mei 2017 sowieso al vertrekken.

Verkeerd begrepen

Vorige maand zei Roberts in een tv-interview dat Business Insider zijn uitspraken ‘verkeerd begrepen&; en &;uit context gehaald&; heeft. In magazine  benadrukt een woordvoerder van Beattie dat zeven van de tien topmensen in het bedrijf vrouwen zijn.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

John Derringer

(11 januari 2017, 8:41)
En nu is hij ineens verkeerd begrepen? Laat me niet lachen. Hij probeert zich er gewoon uit te lullen. En dat doet hij niet overtuigend. Erg jammer allemaal, want eindelijk was er iemand met invloed die het durfde zich eens niet politiek correct over dit issue uit te laten. En meteen hakt 'the mob' zijn kop eraf. Tja, wat moet je dan, als je je vervolgens zit te vervelen tussen al die rijkdom. Hè, Kevin...?

Gerelateerde items Saatchi Kevin Roberts Pr

Meer in channel Mensen & Carrière

Van onze partners

Whitepapers

Blijf op de hoogte


Adfo Events

Populaire blogs