PR & Reputatie

Philips en Máxima Medisch Centrum aantrekkelijkste werkgevers 2017

Rocco Mooij, redactie | 14 april 2017, 7:00

Philips en Máxima Medisch Centrum zijn de meest aantrekkelijke werkgevers van 2017. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door uitzendorganisatie Randstad onder ruim 13.000 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar. In dit onderzoek scoren werkenden en niet-werkenden bekende en minder bekende werkgevers op primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer.

Respondenten geven ook antwoord op de vraag welke aspecten van belang zijn om als werkgever aantrekkelijk gevonden te worden. Uit het onderzoek blijkt dat beide bedrijven in de kopgroep zitten als het gaat om een goede balans tussen werk en privé. Philips scoort daarnaast hoog op het gebied van nieuwste technologieën en carrièremogelijkheden. Maxima Medisch Centrum blinkt uit in snelle groei in waardering en forse stijging van naamsbekendheid.

Een opvallende uitkomst van uit het onderzoek is verder dat Nederlanders niet bepaald warm lopen voor een baan bij een überhip techbedrijf. Dat geldt voor maar liefst 68 procent van de werkenden in Nederland. 83% verwacht dat werken in een digitale innovatieve omgeving niet bij hem of haar past. Veel werkenden denken dat hun vaardigheden niet aansluiten (68 procent) en volgens 67 procent zou er in zulke bedrijven een harde bedrijfscultuur bestaan en is er een hoge werkdruk (52 procent) met weinig zekerheid (45 procent). Het volledige onderzoek is hier te bekijken

 

.

Over de auteur

Rocco Mooij
Extern adviseur voor het domein Communicatie Adfo Groep, Lees meer over Rocco Mooij

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel PR & Reputatie

Van onze partners

Whitepapers

Blijf op de hoogte


Adfo Events

Populaire blogs