PR & Reputatie

PR-stunt van Coolblue scoorde de meeste buzz in 2015

Jasper Mulder, redactie | 4 februari 2016, 11:16

Onderzoek van Buzzcapture naar media-aandacht voor retailmerken

De van Coolblue over een zogenmaamde overname heeft het afgelopen jaar de meeste buzz opgeleverd. Dat blijkt uit een analyse van Buzzcapture dat welke retailers de meeste media-aandacht hebben gescoord vorig jaar. 

Sinterklaas bestaat

Begin december was Twitter in rep en roer door overnamegeruchten rondom  Coolblue. In de middag belegde Coolblue een persconferentie waarin Sinterklaas als koper werd gepresenteerd. De stunt werd massaal gedeeld en het online volume is in het afgelopen jaar bij geen enkel merk zó hoog geweest. Het filmpje is 2,6 miljoen keer weergegeven op een Facebook-tijdlijn.

Hoe doen andere merken het volgens Buzzcapture? Van de grote online retailers gaan de meeste berichten over Bol.com. Coolblue en Wehkamp volgen op gepaste afstand, maar hebben structureel veel meer online volume dan merken als Fonq en Conrad. De laatste merken hebben relatief veel minder engagement dan de andere spelers. Bol.com piekte online juist de week van kerst door Playstation-winacties en door het nieuws dat het merk de drukste dag ooit had gehad.

Opmerkelijk is dat geen enkele retailer de term ‘Zwarte Piet’ op de eigen socialemediakanalen noemde in de decembermaand.   

Wehkamp scoort veel engagement op sociale media dankzij winacties op Facebook.

Over de auteur

Jasper Mulder
Journalist voor CommunicatieOnline, MarketingOnline, Adformatie.nl en de bijbehorende magazines. Lees meer over Jasper Mulder

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel PR & Reputatie

Van onze partners

Whitepapers

Blijf op de hoogte


Adfo Events

Populaire blogs