PR & Reputatie

Woordvoerder Witte Huis wrijft flink in vlek na omstreden Hitler-uitspraak

Redactie | 12 april 2017, 13:15

Sean Spicer doet wat iedere communicatieadviseur hem af zou raden

Sean Spicer weet hoe je een crisis kunt veroorzaken en hoe je die in stand houdt. 

Zijn opmerkingen tijdens de dagelijkse persbriefing van gisterenavond leidden tot een storm van kritiek. Spicer verklaarde dat 'zelfs iemand zo verschrikkelijk als Hitler zich niet zo laag gedroeg dat hij chemische wapens inzette'. 

Spicer lichtte dit vervolgens toe na vragen van de ontzette media, en zei dat Hitler het gifgas niet op dezelfde manier inzette 'tegen zijn eigen volk zoals Assad'.

Zijn optreden leidde tot een sociale-mediastorm en Spicer deed wat iedere communicatieadviseur hem voor zou leggen als beste optie: hij maakte excuses.

Weinig historisch besef

Wat iedere communicatieadviseur hem af zou raden deed Spicer vervolgens ook. Hij kwam op de zaak terug in een post op Facebook, waarin hij toch nog even zijn gelijk probeerde te halen. Hij benadrukte daarbij dat hij heus wel wist dat Hitler chemische wapens had ingezet.

Hij voegde daaraan met weinig historisch besef toe: maar niet tegen zijn 'fellow Germans'. Dat er ook veel Duitse onderdanen van Joodse afkomst in de gaskamers van het nazi-regime stierven is Spicer even ontgaan. 

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (4)

Comment author avatar
Avatar

Martijn Huis

(12 april 2017, 13:59)
Wat een nare man is Sean Spicer. Waarschijnlijk heeft hij zoveel gelikt en zo'n groot ego gekregen, dat hij nu de woordvoerder van het Amerikaanse Witte Huis is geworden. Zijn uitspraken zijn wagelijk, maar ik vind het nog interessanter om antwoord te krijgen op de vraag: hoe kun je voorkomen dat een idioot (want dat is hij in mijn ogen) als Spicer zo'n hoge communicatiefunctie kan en mag bekleden?
Avatar

Geert Jan Stolk

(12 april 2017, 15:36)
http://www.movement.nl
Er zijn mensen voor minder ontslagen. Dit is onvergevelijk.
Avatar

Wilbert Manders

(13 april 2017, 1:43)
Inderdaad een nare man. Wat ook naar is, is dat op deze plek een reactie wordt gebruikt om reclame te maken voor iemand's eigen bedrijf.
Avatar

Patrick de Leede

(13 april 2017, 16:13)
http://www.catchoftheday.nl
Sean Spicer is een schande voor het vak. Hoop dat hij snel wordt vervangen. Met zo weinig historisch besef en zijn paternalistische toon bij persconferenties zie ik hem de termijn van vier jaar niet volmaken.

Gerelateerde items Sean Spicer

Meer in channel PR & Reputatie

Van onze partners

Whitepapers

Blijf op de hoogte


Adfo Events

Populaire blogs