door Beeckestijn Business School, partner | 13 november 2017, 14:52 in Mensen & Carrière
Beeckestijn online communicatie strategie en leiderschap Ervaring

Opleiding als aanzet tot een nieuwe carrière: lees de ervaringen van Ronald bij Beeckestijn

Beeckestijn Business School, partner | 13 november 2017, 14:52

Ronald Meerkerk (Formule specialist bij PGGM) volgde de postdoctorale opleiding Online Communicatie & Leiderschap bij Beeckestijn Business School. Lees hieronder hoe hij de opleiding heeft ervaren.

“Ik ben jarenlang hoofdredacteur van commerciële bladen geweest tot ik boventallig werd verklaard. Omdat ik altijd met papier had gewerkt, zocht ik een opleiding om mijn online kennis op hoog niveau bij te spijkeren. Ik heb een proefcollege bij Beeckestijn gevolgd. De docent had een overtuigend verhaal en binnen no time had ik mij ingeschreven bij de opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap.”

“De opleiding duurde drie maanden en was vrij intensief: eens per week een namiddag en avond met colleges. Ik heb, denk ik, wel een stuk of vijftien docenten voorbij zien komen. Het waren mensen van naam, autoriteiten in hun vakgebied. Het hele online communicatielandschap kwam voorbij: van merkidentiteit, PR, interne en externe en corporate communicatie tot onderwerpen als Google Analytics. Ik ben echt meegenomen in de nieuwste ontwikkelingen.”

Crisiscommunicatie

“Een van de meest interessante onderdelen vond ik crisiscommunicatie. Alle medestudenten werkten in de communicatiebranche en bijna iedereen had wel eens een crisis meegemaakt. De voorbeelden en ervaringen waren heel herkenbaar, of je nou bij een bank werkt of bij een gemeente.”

Crossmediaal

“Tijdens de opleiding heb ik vooral geleerd om veel meer in crossmediale concepten te denken. De combinatie van print met online is steeds belangrijker geworden. Bijvoorbeeld: er valt een magazine op de deurmat. Maar hoe trek je de lezer vervolgens naar de website? En vice versa. Kortom: hoe speel je het spel tussen print en online? Ik heb echt geleerd om daar veel bewuster mee om te gaan, iets waar ik nu dagelijks in mijn nieuwe baan profijt van heb.”

Netwerk

“De individuele opdracht deden de meesten voor hun werkgever. Omdat ik op dat moment geen werk had, heeft Beeckestijn mij geholpen binnen hun netwerk. Ik heb een casus uitgewerkt voor het bedrijf van een van de docenten - die uiteraard niet mijn eindopdracht evalueerde. Wat ik daarbij interessant vond, was het vinden van de balans tussen relevante content op het juiste moment en het gebruik op de goede juiste manier zonder dat het irriteert. Het was een ontzettend leerzame periode. die Beeckestijn organiseert, zijn niet alleen heel sympathiek, maar vormen ook echt een meerwaarde.” 

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Dit is een bijdrage van

Beeckestijn Business School

Partner

Meer van deze partner
Whitepapers van deze partner
Nu op Twitter