door SRM Opleidingen, partner | 14 februari 2018, 11:34 in Mensen & Carrière
Gonda Duivenvoorden Gerald Morssinkhof Communicatiestrategie

Boekpresentatie De Psychologie van Communicatie: "van intentie naar effect"

SRM Opleidingen, partner | 14 februari 2018, 11:34

Op 7 februari 2018 werd bij SRM in gemoedelijke sfeer het boek ‘De Psychologie van Communicatie’ gepresenteerd aan de ruim 100 aanwezige betrokken vakgenoten. Een prachtig boek van Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof voor communicatieprofessionals die zich écht willen verdiepen. We vroegen de auteurs naar de totstandkoming van het boek.

Onze visie
Voor ons staat de ontvanger van de communicatie centraal, die bepaalt het effect van de communicatie in zijn leefwereld. Hoe en wat is afhankelijk van verschillende factoren. In het boek ‘De Psychologie van Communicatie’ inspireren wij de lezers om hiernaar op zoek te gaan. Ook reiken wij handvatten aan om te analyseren waarom mensen in organisaties welke keuzes maken. Dit typeert de ‘grondhouding’ van de organisatie. Je maakt hiermee inzichtelijk hoe de zender denkt en handelt. Wanneer je de leefwereld van de ontvanger scherp in beeld hebt en je kent de grondhouding van je organisatie, kun je beargumenteren welke strategieën de ontvanger helpen om jou te begrijpen en te handelen in zijn of haar voordeel.

Onze droom
We willen graag mensen inspireren die net als wij geloven dat communicatie tussen mensen geen eenvoudig en enkelvoudig proces is. Die bereid zijn om dit te erkennen en op onderzoek uit gaan naar wat er wel en niet werkt voor de ontvanger.

Het boek beschrijft ons gedachtengoed aan de hand van onderzoeken, theorieën en ervaringen in de praktijk van onze deelnemers in opleidingen/trainingen en bij onze opdrachtgevers. De uitvoering vraagt om oprechte interesse in de ander. Hiervoor steek je kostbare tijd in een goede analyse om te ontdekken wat er voor de ontvanger echt toe doet. Om je te helpen bevat het boek een aantal diagnose-instrumenten waarmee je kunt onderbouwen waarom je welke strategie kiest.

In onze opleidingen willen wij vakgenoten inspireren en helpen om te analyseren en stevig te adviseren. Zo werken wij aan onze droom om van communicatie een vak te maken dat staat voor zelfreflectie, luisteren, honoreren en leren van haar ontvangers om er als organisatie toe te doen.

 

Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof
Auteurs van 'De Psychologie van Communicatie' en kerndocenten van de , door alumni omschreven als de meest wezenlijke en vernieuwende communicatieopleiding die er is.

 

Aan de slag!
Het boek is vanaf 7 februari 2018 . Wil jij in de organisatie zowel nu als in de toekomst écht het verschil maken? Bekijk dan eens onze opleiding  en ontdek jouw kwaliteiten en talenten samen met Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof.

 


Foto's door: en

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Dit is een bijdrage van

SRM Opleidingen

Partner

Meer van deze partner
Nu op Twitter
 • SRM Opleidingen
  Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof delen op 12 maart bij SRM het gedachtegoed uit hun nieuwe boek 'De Psycho… t.co/yAw9RwoTR4
 • SRM Opleidingen
  Op 26 maart presenteren Guy van Liemt en Gert Koot hun fraaie nieuwe boek bij SRM. In 14 stappen (hoe kan het ook a… t.co/2UKdv6ZfYA
 • SRM Opleidingen
  De volgende Online communicatie groep gaat definitief van start! De eerste bijeenkomst is al op dinsdag 6 maart. Ga… t.co/oj58BSi417
 • SRM Opleidingen
  Op 7 februari a.s. start bij SRM de volgende Masterclass Social media marketing. Wil jij dit jaar de doelstellinge… t.co/sfiS3noGpg