Nu in Communicatie

Houdbaar nieuws

Rob Wijnberg heeft een journalistieke missie. ‘In onze filosofie willen we het nieuws minder momentaan maken.’ Interview een jaar na de oprichting van De Correspondent.

Foto: Duco de Vries

Nieuwe professie voor de IC’er

Claim het vak van veranderkunde. Want welke internecommunicatieprofessional wil nu veranderleed veroorzaken of beschuldigd worden van gebrek aan toegevoegde waarde?

Bring them home

Drie kwartier na het eerste bericht over het neerstorten van MH17 zat het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie in de ‘war room’ van het Nationaal Crisiscentrum. Maike Delfgaauw, Jean Fransman en Friso Wijnen over medeleven en rouw als kernboodschap, communiceren met de nabestaanden en in 24 uur een ceremonie organiseren.

PR-profs (2)

Wetenschappelijk onderzoek staat lang niet zo ver van de communicatiepraktijk af als mensen soms denken. Veel bevindingen zijn juist erg bruikbaar. Communicatie sprak met vier wetenschappers over hun onderzoek en visie op de praktijk. Deel 2 van een tweeluik.

Rustgevers

Een naderende nieuwe wet veroorzaakt al geruime tijd rumoer op de werkvloer van de sociale werkvoorziening. Hoe bewaar je de kalmte als je doelgroep een arbeidsbeperking heeft? Over IC in de SW.

‘Pr lost niets op’

Topadviseur in public affairs Rio Praaning Prawira Adiningrat werkt voor regimes als China en Rusland. ‘Pr is bedoeld om pr te zijn. Wij gaan meer over de aard van het probleem en de juiste oplossing.’

Fout regime, fout bureau?

De overwegingen van grote bureaus die werk verrichten voor internationaal vermaarde schurken, schurkenstaten en anderszins dubieuze regeringen.

Het oktober-nummer van Communicatie verschijnt 3 oktober.

NOG GEEN ABONNEMENT?

Lees Communicatie een half jaar gratis! Betaal nu slechts € 79 voor een jaarabonnement. Profiteer van dit aanbod.

SPECIAAL VOOR ABONNEES

Alle artikelen uit het laatste nummer bekijken?
Maak dan gebruik van het printarchief op deze site!

 

Blijf op de hoogte
Whitepapers