Nu in Communicatie

Mannen van de rekening

Talloze affaires stortten de accountantssector in een vertrouwenscrisis. Berry Wammes en Marc Schweppe van koepelorganisatie NBA proberen de regie terug te pakken en de achterban aan boord te houden. ‘Tegen modder smijten kun je je niet verweren.’

FOTO: DUCO DE VIRES

Ivar Nijhuis is Communicatieman van het Jaar 2014

Als er in 2014 één geslaagde communicatiecase was, dan was het wel de NSS-top in februari. Ivar Nijhuis gaf als ‘generaal’ leiding aan de communicatie. Hij kreeg een persoonlijk compliment van Obama. En nu dus ook de prijs voor de communicatieman van het jaar. ‘Veiligheid versus openheid, dat was een dilemma.’

De verdwijning van Camiel Eurlings

De afbladdering van Camiel Eurlings als president-directeur van KLM was na vijftien maanden zo ver gevorderd, dat zelfs CDA-vriend en communicatieadviseur Jack de Vries weinig meer voor hem kon betekenen. Een reconstructie.

Pitch itch

Pitchen. Eens in de zoveel tijd barst de discussie los: is het nodig en zo ja, kan het niet anders? 5 stellingen.

Trends voor 2015, het jaar van de geit

Vraag 10 communicatieprofessionals welke trends leidend worden en je krijgt 30 verschillende antwoorden. Wat is de constante in al die vooruitziende blikken?

Antropologie op de IC

Hoofden interne communicatie uit heel Europa spraken op het Melcrum Summit in Londen over ontwikkelingen in het vak. 4 trends in interne communicatie.

Helpen bij zelf communiceren

Transparantie, wendbaarheid en flexibiliteit – deze trends vragen van medewerkers eigenaarschap in hun werk, en dus een actieve communicatierol. De Generatie Gamma is geboren. Die doet het zelf.

Het novembernummer van Communicatie verschijnt 5 december.

NOG GEEN ABONNEMENT?

Ontvang Communicatie 3 maanden op proef voor maar € 10! Profiteer van dit aanbod.

SPECIAAL VOOR ABONNEES

Alle artikelen uit het laatste nummer bekijken?
Maak dan gebruik van het printarchief op deze site!

 

Blijf op de hoogte


Whitepapers